Skåne Höganäs 20190114

Åter igen var det dax för en tur till den Skånska slätten i vår jakt på havsöring.

Dagen började på ishala dimmiga vägar i Götet med sikte inställt på silver. Fyra förväntansfulle grabbar som delade fiskeminnen och historier allt medans milen avverkades, regnet tilltog och blåsten ökade.

Första stoppet för dagen skulle bli strax söder om Mölle. Väl på plats kunde vi bara konstatera att hård vind och ganska grumligt vatten var vad vi för dagen blev erbjudna. Fast vid mitt beslut att inte svika flugspöt vandrade vi ner till vattnet. Vi betade av hela området norr och söder om Lerhamn utan resultat, sånär som på en liten nyfiken torsk hade virrat in sig på grunt vatten och visade intresse för min fluga.

Vi bestämde oss för att dra vidare och nästa stopp för dagen skulle bli områden kring Nyhamn. Även där gick vi bet men lite klarare vatten och aningen mindre regn. Efter någon timmes fiske norr om hamnen var det dax för lunch.

Efter lite mat, värme och skitsnack styrde vi mot Höganäs. Klockan hade bara rusat iväg och klockan började närma sig 16.00. Vi tog en rask tur bort till revet, och nu var det endast jag och Tomas som inte blivit utdömda efter att fått "Lycka till" sagt till oss av förbipasserand nyfikna flanörer vilket kändes skönt.

Väl på plats på hittade jag en bra plats att avsluta fisket för dagen. Som enda man kvar med flugspö hade jag en känsla av att nu smäller det. Men åter igen spelade vädrets makter ett spratt och jag fick varje kast en buske av tång som bifångst då vattnet var mer eller mindre invaderat av sönderriven tång.

Då ser jag plötsligt det vi väntat på hela dagen. Ett böjt spö och äntligen fisk! Tomas hade lyckats lura en följare men ett kort kast utan tång och fått en superfin fisk helt blank på 58cm. Vi nöjde oss efter detta och styrde bilen hem igen!

Tack för en bra dag Stefan, Tomas och Paulo och nästa gång hoppas vi på lite bättre utdelning.